Menu

Fotoliu în trei feluri: același fotoliu, trei variante de decor

Fotoliu în trei feluri: același fotoliu, trei variante de decor

by ioooi, 12 October 2017

În primul episod din sera Trei feluri, starul emisiunii a fost o clasică, dar foatre versatila, canapea gri. Astăzi vă propunem o piesă mai puțin universală, dar care va atrage toate privirile. Este vorba despre un fotoliu din catifea verde închis, o culoare pe care o remarcăm tot mai des în amenajărie de interior. Este un fotoliu luxuriant, cu linie clasică în care îți va face plăcere să sorbi un ceai (sau un pahar de vin), să stai la taclale sau citești un roman captivant.

Zece corpuri de iluminat perfecte în bucătărie (sub 350 de lei)

Zece corpuri de iluminat perfecte în bucătărie (sub 350 de lei)

by ioooi, 6 October 2017

În bucătărie ai două locuri principale unde lumina este esențială. Zona de lucru desupra blatului de bucătărie, unde ai nevoie de o lumină funcțională și relativ puternică (vrei să vezi ce faci atunci când ai un cuțit în mână). Și zona de deasupra mesei, unde ți-ai dori o lumină difuză și caldă, care să te ajute să vezi ce ai în farfurie fără să-ți scoată ochii. Cu alte cuvinte, nu trânti o lampă pur și simplu în mijlocul tavanului. Ci poziționeaz-o astfel încât să cadă pe mijlocul spațiului de luat masa.

Cum să nu omori plantele de apartament

Cum să nu omori plantele de apartament

by ioooi, 5 October 2017

Trebuie să vă facem o confesiune teribilă. De-a lungul timpului am asasinat un numar - nu mare, dar nici mic - de plante inocente de apartament. Le-am plâns și ne-am simțit vinovați și am promis să nu mai facem. Dar am recidivat. Până de curând când am avut inspirația să ne documentăm un pic. Și ce să vezi, să ai plante sănătoase, longevive și frumoase nu e nici pe departe așa de complicat pe cât credeam. Trebuie doar să respecți câteva reguli de bază.

Soluții de design interior pentru când stai în chirie

Soluții de design interior pentru când stai în chirie

by ioooi, 28 September 2017

Chiria este o realitate pentru mulți. Simplul fapt că locuința pe care o ocupi nu este pe numele tău, nu înseamnă că nu e cazul s-o faci după placul tău. Poți să faci totul felul de schimbări mici cu efecte mari, fără să cumperi mobile grele pe care apoi să nu ai cum să le transporți; și fără să alterezi dramatic spațiu ca apoi să ai discuții complicate cu proprietarul. Iată deci, cinci soluții ieftine și simple atunci când trebuie să lași un spațiu așa cum l-ai găsit.

Steal this look: lux relaxat

Steal this look: lux relaxat

by ioooi, 22 September 2017

Ne încântă paleta cromatică din această amenajare: combinația reușită dintre albastru, muștar, alb și maro roșcat. Cu doar câteva piese de mobilier (canapea, dulap, măsuță, lampadar), designerul a creat o mică oază de relaxare - accentuată de câteva obiecte decorative bine plasate, dar și de ghiveciul cu planta spectaculoasă (o variantă de Calathea, pentru cei interesați). Există și multă textură în acest spațiu, de la lemnul lamelat al dulapului, la pouful din piele împletită și pernele cu model geometric. Iată câteva obiecte cu care puteți recrea atmosfera de lux discret din această amenajare.

Cum să-ți pregătești casa pentru sezonul rece

Cum să-ți pregătești casa pentru sezonul rece

by ioooi, 21 September 2017

Ca de obicei, vara a trecut prea repede. Și iată-ne deja la început de Octombrie. Toamna are un șarm aparte, fie că ne oferă zile însorite, perfecte pentru plimbări prin natura care își schimbă dramatic culorile; sau dimpotrivă ne ține în casă, la căldurică, în dupa-amiezi ploioase de weekend, numai bune pentru leneveală. Cert este că zilele vor deveni tot mai reci și e cazul să ne pregătim și casa ca să întâmpinăm frigul. Așa că vă propunem cinci soluții simple și ieftine pentru un cămin mai cozy.

Cinci soluții simpatice ca să-ți personalizezi livingul (sau bucătăria)

Cinci soluții simpatice ca să-ți personalizezi livingul (sau bucătăria)

by ioooi, 15 September 2017

Într-o perioadă în care putem atât de mult accent pe individualitate, ne dorim ca și casele noastre să ne reflecte cât mai fidel propria persoană. Citatele inspiraționale sau expresiile cu miez sunt la mare modă. Tot așa suntem atrași de obiecte versatile, cărora le poți schimba caracteristicile (culoare, formă) în funcție de preferințe. Dacă sunteți în căutare de mici soluții design de personalizare, avem pentru voi cinci propuneri simple și de efect.

Design tips: cum să aranjezi obiectele pe măsuța de cafea

Design tips: cum să aranjezi obiectele pe măsuța de cafea

by ioooi, 14 September 2017

Indiferent de forma măsuței (rotundă, ovală, pătrată sau dreptunghiulară) există câteva variante ușoare și de efect de styling. Evident, poți opta mereu pentru cea mai simplă soluție, și anume să lași blatul compet liber. Dar dacă ești ca noi și mai mereu mai rearanjezi câte o chestie, mai cumperi câte ceva nou și frumos, o să vrei să depui un efort și să transformi măsuța într-un punct de atracție al living-ului tău. În general, obiectele cel mai des întâlnite pe măsuța de cafea sunt albumele de artă, lumânările cu sau fără suport, vaze cu flori, alte mici decoruri din lemn, sticlă sau porțelan. Toate acestea pot aglomera ușor spațiu. Există însă câteva trucuri astfel încât rezultatul final să fie echilibrat și frumos.

Șapte moduri în care poți folosi un taburet

Șapte moduri în care poți folosi un taburet

by ioooi, 25 August 2017

Ne plac obiectele multifuncționale, cărora le poți schimba utilitatea în funcție de inspirație și / sau necesitate. Au marele avantaj că îți permit să rearanjezi lucrurile prin casă fără să cheltui bani ori de câte orri simți nevoia de ceva nou, dar nu vrei să spargi pușculița. Să luăm de exemplu statornicul taburet. Rolul lui principal este să stea liniștit lângă o canapea, ca extra spațiu de luat loc sau ca să-ți poți întinde picioarele obosite. Hai să-l punem și la alte treburi.

Canapea în trei feluri: aceeași canapea, trei variante de decor

Canapea în trei feluri: aceeași canapea, trei variante de decor

by ioooi, 25 August 2017

Azi vă propunem un mini experiment. Luăm o canapea cu design clasic-nordic, într-o culoare neutră, să zicem... gri, și o asortăm în trei variante diferite. Este un exercițiu care arată că plecând de la o piesă generică cu design clasic poți construi o cameră în stiluri complet diferite: nordic industrial, boem romantic și exotic oriental.

Response: 1 Comment
Page 1 From 6