Menu

Întrebări esențiale la care trebuie să găsești răspunsul înainte să te apuci de o reamenajare

Întrebări esențiale la care trebuie să găsești răspunsul înainte să te apuci de o reamenajare

by ioooi, 17 August 2017

A trecut ceva timp și simți că ai nevoie de un suflu proaspăt în casă. Te încumeți la o reamenajare. Nu-i ușor și deși la început te entuziasmează gândul, constați curând că grijile și detaliile logistice încep să fure puțin câte puțin din plăcerea planificării unui spațiu nou. Dacă vrei însă să eviți tot soiul de probleme și reamenajarea să fie o ocazie ce creativitate, bucurie și satisfacție, sfatul nostru este să începi proiectul cu o pregătire prealabilă temeinică. Parte din această pregătire este să-ți trasezi un plan concret, iar pentru asta e nevoie ca mai întâi să răspunzi cât mai detaliat la o serie de întrebări.

Steal this look: șic minimal

Steal this look: șic minimal

by ioooi, 17 August 2017

Am apreciat mereu amenajările care folosesc obiecte de design emblematice într-un mod echilibrat, discret și lipsit de ostentație. Astfel, obiectele respective se integrează armonios în spațiu și evită efectul unei aglomerări kitch de piese statement. În acest colț de living, avem o grupare simplă dar de efect, compusă din canapea, șezlong, măsuțe de cafea și decorațiuni. Predomină non-culorile, punctate ici și colo de pasteluri de-saturate (galben pai și roz cenușiu). Împreună creează un ansamblu calm, aerisit, o combinație simplă de masculin - feminin. Iată câteva obiecte cu care puteți recrea atmosfera de calm stylish din această amenajare.

Pune natura la perete. Sau cum să alegi o paletă de culori dramatică, dar echilibrată

Pune natura la perete. Sau cum să alegi o paletă de culori dramatică, dar echilibrată

by ioooi, 11 August 2017

De doi trei ani încoace este foarte la modă să ai pereți complet albi. Sau eventual gri, dacă te simți mai aventuros. Începem însă să vedem primele semne de plictiseală cu non-culorile. La mare căutare este mai nou tapetul cu imprimeuri exotice sau aglomerate. Este într-adevăr spectaculos, dar e și mai scump și mai greu de întreținut / schimbat. Așa că dacă te încumeți să ieși din paleta monocromă și vrei ceva mai îndrăzneț, atunci cel mai simplu este să apelezi la vopsea lavabilă colorată. Ca de obicei, natura oferă inspirație grămezi. Unde altundeva contrastele și culorile tari se îmbină atât de echilibrat, armonios și surprinzător? Prin urmare, către natură ne îndreptăm și noi privirile și vă propunem trei combinații de culori de încercat acasă.

Cum să alegi draperiile corecte pentru orice încăpere

Cum să alegi draperiile corecte pentru orice încăpere

by ioooi, 28 July 2017

Săptămâna trecută vă povesteam despre cum să amplasați covorul. Rămânem în zona materiale și vă propunem o serie de idei despre alegerea draperiilor. Mai mult decât covorul, draperiile nu sunt neapărat sus pe lista de priorități atunci când gândim o amenajare. Mereu considerăm elemente ca mobila și culoarea pereților mai importante. Riscul este să nu le acorzi suficientă atenție, să te grăbești și la final să constați că ai o încăpere care nu arată tocmai complet, din cauza unor draperii care poate că nu se potrivesc așa de bine. Iată deci câteva soluții astfel încât să alegi draperiile corecte pentru orice încăpere

Steal this look: gri cald și relaxant

Steal this look: gri cald și relaxant

by ioooi, 27 July 2017

De cele mai multe ori, când privești o amenajare de interior care te inspiră îți dai repede seama că deși arată foarte frumos, este mult prea complicat de adaptat într-un apartament sau o casă cu dimensiuni standard. Ce ne-a cucerit la acest spațiu este tocmai faptul că este perfect realizabil. Ne putem imagina foarte ușor o sufragerie de bloc care să arate așa.

Cum să alegi covorul perfect: mici secrete și soluții ingenioase

Cum să alegi covorul perfect: mici secrete și soluții ingenioase

by ioooi, 21 July 2017

E surprinzător cât de mult un covor bine ales poate schimba proporțiile și atmosfera dintr-o încăpere. De la dimensiunea pe care o alegi, la locul în care îl plasezi și felul în care aranjezi mobila din jur, covorul poate însemna diferența dintre un spațiu echilibrat și unul anapoda. Așa că este important să cunoști regulile de amplasare a unui covor

Response: 1 Comment
Trucuri de design interior care îți vor oferi o nouă perspectivă în amenajarea casei

Trucuri de design interior care îți vor oferi o nouă perspectivă în amenajarea casei

by ioooi, 20 July 2017

Săptămâna trecută am discutat despre cele șapte principii ale designului de interior: reguli intuitive esențiale atunci când planifici (re)amenajarea spațiului de viață. Pornind de aceste principii, azi vă propunem câteva mici trucuri de design interior care vă vor da noi idei de decorare și aranjare a obiectelor și mobilelor. Este vorba despre mici secrete care transformă o casa și o fac să arate ca din reviste.

Proiecte faine: Salon Man!fest București

Proiecte faine: Salon Man!fest București

by ioooi, 14 July 2017

Pe Bogdan Ciocodeică vi l-am mai prezentat pe scurt în acest articol despre designeri de interior români care ne-au cucerit cu stilul lor inconfundabil și capacitatea de a se reinventa cu ocazia fiecărui nou proiect. Astăzi ne bucurăm să vă putem arăta în detaliu o amenajare semnată Bogdan Ciocodeică, și anume Salonul Man!fest București.

Filled under : Proiecte ioooi
Cum să-ți organizezi un birou cât mai productiv

Cum să-ți organizezi un birou cât mai productiv

by ioooi, 14 July 2017

Un spațiu de muncă productiv trebuie să îndeplinească trei criterii simple: să fie confortabil, plăcut și eficient. Elementul cheie pentru confort este scaunul de birou. Ai nevoie de un scaun ergonomic, prietenos cu coloana vertebrală, mobil și ușor. La fel de important este însă să-ți facă plăcere să petreci timp în birou, adică să creezi un spațiu armonios și frumos decorat. Și nu în ultimul rând, ai nevoie ca toate lucurile esențiale pentru desfășurarea activității să se afle la îndemână: o masă de lucru cu sertare și loc pentru cabluri, rafturi, o lampă cu lumină bună. Dacă reușești să le aduni pe toate acestea la un loc, nu-ți mai rămâne decât să te apuci de treabă.

Șapte principii de bază în designul de interior

Șapte principii de bază în designul de interior

by ioooi, 13 July 2017

De cele mai multe ori, regulile sunt făcute ca să fie încălcate. Dar înainte să le ignori, e bine să de le cunoști. Există câteva principii de bază în designul de interior care sunt de mare ajutor atunci când ai în plan o amenajare și nu prea știi de unde s-o apuci și cum să începi. Nu sunt reguli complicate, ci mai degrabă soluții intuitive, pe care mulți le aplică deja fără să-și dea seama. Însă dacă le conștientizezi atunci când e nevoie, te vor ghida în organizarea corectă și armonioasă a spațiului.

Response: 1 Comment
Tagged on : design de interior
Page 1 From 5