Când ne gândim la varianta de a ne transforma locuința în ceva mai luxos, mai elegant, ne gândim automat la alocarea unui buget mult mai mare. Asta pentru că asociem eleganța cu un stil de viață mai scump. Doar că mai nou, eleganța poate însemna ceva mai simplu: less is more, nu?

Crearea unui refugiu de lux în propria casă poate părea o sarcină costisitoare și copleșitoare. Mobilierul opulent și decorul luxos vin în minte atunci când ne gândim la termenul elegant, dar nu trebuie să fie așa.

 Nu crezi? Iată 5 modalități accesibile pentru a vă bucura de o casă elegantă:

Elimină dezordinea și simplifică

Să începem cu începutul: dacă vrei o casă elegantă, mai întâi trebuie să fii dispus să elimini aglomerația din încăperi, să simplifici, să creezi spațiu. Locuința ta să pară aerisită. Aruncă sau donează decorațiunile vechi, neutile și optați pentru un stil minimal. Dacă obiectele de mobilier nu au o funcție reală, încercați să renunțați la ele în detrimentul spațiului.

Obiectele pe care le considerați de folos și utile în viitoarea reamenajare, încercați să le rearanjați într-un mod în care să fie puse în evidență, însă să nu aglomereze. De exemplu, încercați să mai renunțați la decorațiunile de pe raftul de pe hol sau de pe măsuța de cafea și alegeți doar 3 perne decorative pentru canapea în loc să o umpleți cu pernuțe. Trebuie să ajungeți la un echilibru în fiecare încăpere a locuinței tale.

Adaugă elemente noi

Odată ce ai eliminat dezordinea, casa poate părea goală. Pentru a rezolva această problemă, adaugă elemente noi, însă nu exagera!

Schimbă covorul cu unul pufos și cu tesături moi. Sau poate vrei să schimbi pernele decorative de pe canapea cu unele simple însă cu nuanțe aurii. Suplimentează cu încă un rând de pernuțe pe patul din dormitor.

Investește în câteva fețe de masă elegante și calitative. Te vei simți mereu regește atunci când vei lua masa cu familia. Adaugă șarm și valoare prin lucruri nu foarte scumpe, însă neapărat care denotă eleganță și calitate.

5 MODALITĂȚI ACCESIBILE PENTRU O LOCUINȚĂ MAI ELEGANTĂ

Folosește mai multe corpuri de iluminat

Ca și în cazul draperiilor sau a perdelelor, corpurile de iluminat nu trebuie să fie doar funcționale, ci să aibă și un design interesant, elegant, pentru a da un plus de valoare încăperii sau locuinței. Pentru a obține un plus de eleganță este nevoie de corpuri de iluminat mari.

Nu îți fie teamă să adăugi lustre sau aplice în zone neașteptate. Un candelabru de cristal în baia dvs. principală cimentează un design plin de farmec. Un rând de iluminat metalic cu pandantiv deasupra insulei de bucătărie transformă întreaga cameră. Fii îndrăzneț cu designul tău.
Mai mult decât un decor frumos, iluminatul stabilește starea de spirit a spațiului. Evitarea luminilor puternice fluorescente din casă schimbă instantaneu modul în care te simți și alege corpuri de iluminat care produc lumină caldă.

Alegeți draperii elegante pentru ferestre

Eleganța unei camere simple poate fi redată prin draperii. Optează pentru unele uni, elegante sau chiar cu un pattern, însă nu prea încărcate. Alegeți draperii cu țesături de calitate, cu funcția blackout. Renunțați la jaluzele și vei vedea imediat transformarea încăperii.

Alegeți pentru draperii nuanțe mai deschise și cortine elegante. Dacă aveți tavane înalte, draperiile trebuie să fie suficient de lungi. Nu uita, eleganța stă în detalii! Gândește-te la draperie ca la o piesă de artă, nu doar ca o piesă pur funcțională. Găsirea modelelor cu nuanțe de aurii sau metalice dă întregii camere o atmosferă cu roială. 

Folosește-te de flori și verdeață

O floare este elegantă prin naturalețea sa. Așadar, de ce să nu aducem frumusețea acestora în interiorul casei noastre? Vasele decorative pline de flori și flori frumoase adaugă eleganța și culoarea, oferind locuinței o senzație de lux. Când intri într-o proprietate luxoasă, unul dintre primele lucruri pe care le vei observa este decorul natural. Diverse flori proaspete în diverse camere sunt o necesitate dacă vrei ca o locuință simplă, naturală, dar elegantă.

Însă știm că pentru a reîmprospăta decorul floral este necesar de un buget mai mare, deoarece buchetele de flori precum bujorii, trandafirii sau altele combinate sunt destul de costisitoare. Varianta mai ieftină ar fi plantele verzi asortate cu ghivece de aceeași culoare în toată casa.

Credem că în designul interior orice stil poate fi creat și cu un buget mai restrâns. În acest caz, stilul elegant nu e neapărat despre tablouri scumpe, elemente decorative cu detalii de aur sau canapele din catifea adusă din Franța. Stabilește-ți mai întâi bugetul și apoi elimină mobilierul inutil și vechi. Schimbă câteva elemente, optează pentru mobilier în nuanțe monocromatice, folosește naturalul și alege calitatea. Așa sigur nu vei da greș!