Să recunoaștem, cu toții avem o pasiune pentru alb atunci când vine vorba despre decorarea locuinței. Decorațiunile și piesele de mobilier sunt mult mai ușor de asortat. O casă în care predomină albul îți dă senzația de spațiu mai mare, de aerisit și are mereu un look fresh. Plus că albul nu se demodează.

Deci, poți sau nu să dai greș cu o locuință în alb? 

Răspunsul este: DA!

Da, dacă nu ești atent la detalii și nu ești conștient de dezavantajele pe care albul le poate avea.

Iată câteva adevăruri despre decorarea locuinței în alb:

Albul scoate în evidență defectele pereților

Înainte de a zugrăvi pereții albi, asigură-te că pereții casei sunt perfecți. O cameră cu pereții albi va scoate în evidență orice defect, pată sau diformitate a pereților.

 

În timp, se îngălbenește

 

Toți cunoaștem persoane care folosesc expresiile alb curat, alb murdar sau alb gălbui. Ei bine, asta pentru că albul cu timpul se îngălbenește și se murdărește foarte repede. Albul curat va fi albul murdar de peste 3 ani. Dar asta depinde și de calitatea vopselei.

 

Albul mărește și aduce eleganță unei încăperi

 

Asta e clar. Cu cât ai mai multe elemente albe - pereți, parchet, tocul ușilor, mobila - cu atât camera va părea mai mare.  

 

Albul, ca și negrul, duce cu gândul la eleganță, tocmai de aceea mulți îl folosesc pentru a aduce un plus de eleganță casei. Însă, la fel de bine poți adopta și stilul hygge și să utilizezi cât mai mult alb în combinație cu lemn naturl. Tu decizi.

 

Este mai ieftin

 

De ce să nu recunoștem, să lași pereții albi este mai ușor și mai ieftin. Vopseaua colorată sau decorativa este mai scumpă decât lavabilul alb.

 

 

adevaruri despre albTe ajută să dormi mai bine

 

Un dormitor predominant alb te va ajuta să te odihnești mai bine, asta e clar. Albul nu distrage, ci te va ajuta să te relaxezi și să te bucuri de un somn mai bun. Cu toții avem nevoie de asta, nu e așa?

 

Te ajută când vine vorba de vânzarea locuinței

 

Sau de închirierea acesteia. Care este motivul? O casă simplă dă voie viitorului proprietar/chiriaș să își pună amprenta și să decoreze cu elemente care sunt pe gustul său. Mai mult, în poze albul dă mult mai bine, dă locuinței un aer mai fresh.

 

 

Poate transforma casa într-una banală

 

Normal, ceva poate fi wow sau dacă este folosit în exces, să fie meh. Așa cum am vorbit într-un alt articol, albul nu mai este așa la modă, iar dacă este folos prea mult, poate deveni camera banală. E nevoie de echilibru chiar și în desin interior. Folosește decorațiuni de o altă culoare (cum sunt de exemplu covoarele sau tablourile) sau fă un perete accent. Sau de ce nu, podeaua să fie în contrast cu pereții, deci alege un parchet care să nu fie alb/gri. adevaruri despre alb