Deja suntem în martie, tendințele în design interior din 2019 s-au actualizat și chiar consolidat, iar primăvara este un moment ideal pentru a începe mici renovări prin casă. Așadar, iată de ce să ții cont dacă vrei să faci schimbări în ton cu trendul acestui an.

Decorațiunile din textile

Fie că vorbim de pături sau perne, acestea trebuie ales cu mult mai multă grijă, pentru că trebuie sĂ facă parte din decor. Anul acesta nu mai intră la categoria de acceosrii, ci sunt un must have.

Mergi cât mai mult pe natural.

Ok, deja ne-am obișnuit cu tendințele societății și cu mișcările eco, iar ioooi.ro le susține pe acestea. Tocmai de aceea, mergi cât mai mult pe natural și în amenajări. În lista cu tendințe în design, materialele reciclate sau cele care provin din surse naturale, cât mai puțin tratate chimic, sunt vedete. Lemnul natur, iuta sau ceramica sunt elementele de bază. În plus, toate aceste materiale naturale au darul de a crea o atmosferă caldă.

Galben muștar

Această nuanță devine din ce în ce mai populară, mai ales pentru că se potrivește aproape oriunde. Poate fi folosită ca perete de accent în bucătărie, draperii, fotoliu sau canapea sau pernuțe decorative.

Decorațiunile metalice

Ele sunt vedetele anului 2019. Poți alege diferite casete metalice, sfeșnice, tăvi, rame pentru oglinzi sau boluri.  Piesele de metal sunt pentru că aduc strălucire și prospețime casei tale.

2019 este un an colorat

tendinte in design interior

Da, da, 2019 este un an colorat, cald, chiar vesel!

Așadar, rozul puternic, nuanțe tari de albastru marin, verde intens sau sunt alegeri ideale pentru culori de accent.

Culorile feminine de la rozul prăfuit, la bej și bronz sunt culorile de bază ale anului. Dacă ești în situația de a alege tonuri noi pentru casa ta, alege culorile calde, pastelate din gama de roz, caramiziu, bej și ocru pentru pereți și textile. Rozul tare, nuanțe puternice de albastru marin, verde intens sau galbenul solar și iute sunt cele mai bune alegeri pentru culori de accent.

Tapetul

Cel mai simplu mod de a împrospăta o cameră este să schimbi culoarea pereților,prin tapet, care este simplu de aplicat și schimbat. Cele mai populare modele din 2019 vor fi cele cu modele îndrăznețe, care ies imediat în evidență.

Formele geometrice

Da, și în 2019 formele geometrice sunt la modă.

Ne referim în special la mobilierul simplu, în linii drepte și care e ușor de asociat sau integrat în decorul casei. deși menționam într-un articol anterior că pattern-urile geometrice nu mai sunt la modă în 2018, iată că în 2019 revin, dar sunt in doar dacă sunt folosite cu moderație. Chiar și imprimeul cu forme geometrice trebuie să se bazeze pe aspectului ordonat, simplu și liniștit pe care îl oferă spațiului.

Mobilier compact

Pentru locuințe cu spații mici. Piesele de mobilier trebuie orientate către un stil de viață dinamic, care necesită schimbări rapide. De aceea, în 2019 sunt tot mai populare piesele de mobilier dimensiuni reduse, care se bazează pe multi-funcționalitate și se adaptează cu ușorință spațiilor mici.

Mix de mobilier

Amestecă materiale pieselor de mobilier. Lemnul merge cu orice, chiar și cu piese de mobilier din beton sau din sticlă. Îndrăznește, amestecă mobilă.

tendinte in design interior

Sursa foto: Pexels.com & Unsplash.com